Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Žiaci nezvládli druhý polčas proti Interu

04.10.2014 14:36

Žiaci si počas víkendu zmerali sily s chlapcami z hlavného mestu. Išlo o dôležitý dvojzápas z pohľadu šancí nitrianskeho družstva postúpiť na Majstrovstvá Slovenska. Bohužiaľ Nitrania ťahali v oboch zápasoch za kratší koniec, keď zhodne ako cez kopírak nezvládli druhý polčas, v ktorom im súper ušiel a zaslúžene sa mohol tak radovať z dôležitých bodov, ktoré si bral spod Zobora. Zverenci trénera Gabriela si týmto pripísali prvé prehry v aktuálnej sezóne.

 

1.zápas: BKM SPU Nitra - Inter Bratislava 43:64 (12:11, 17:15, 10:16, 4:22)

Body - Nitra: Magušín 19, Sáraz a Foltín L. po 6, Bača a Balogh po 4, Foltín M. a Kilian po 2

Body - Inter: Hupka 24, Polák 9, Mičuda a Novysedlák po 8, Uhrapka a Skurák po 6, Sedlák 2, Boros 1

 

2. zápas: BKM SPU Nitra - Inter Bratislava 56:63 (11:13, 16:11, 12:19, 17:20)

Body - Nitra:  Magušín 13, Foltín L. 10, Bača 8, Sáraz a Balogh po 6, Foltín M. a Kilian po 4, Bakay 3, Seidler 2

Body - Inter: Novysedlák 17, Polák 16, Mičuda 10, Sedlák 7, Skurák 6, Uhrapka 3, Dohňanský 2, Hupka a Boros po 1

 

Pozápasový komentár trénera Gabriela:

"V sobotu pokračovala dlhodobá regionálna súťaž žiakov už tretím dvojkolom. Naši žiaci privítali na domácej palubovke družstvo Interu Bratislava. Hosťujúce družstvo sa oproti minulému roku posilnilo o štyroch hráčov – najlepšieho hráča minulej sezóny z BSC Bratislavy a troch talentovaných hráčov Galanty. Spolu s kmeňovými hráčmi Interu tento kolektív nabral na sile.

 

Domáci kolektív, ktorý veľmi túžil Inter poraziť, vydal zo seba všetky sily, napriek tomu sa to nepodarilo ani v jednom zápase. Mali sme pocit, že sme sa oproti minulému roku zlepšili, ale na posilnený kolektív Interu to nestačilo. Dôvodom bola nedisciplinovaná hra viacerých kľúčových hráčov v obrane, kde najmä v prvom zápase sa viacerí hráči nevyvarovali zbytočných faulov, kde pri vysokej úspešnosti súperových trestných hodov sme sa potrestali dvakrát. Raz sme dostali koše zo šestiek a druhýkrát sme sa vyfaulovali.

 

V druhom zápase sme sa v tomto ukazovateli zlepšili, naďalej sme ale nepremieňali trestné hody a  tiež rovnako ako v prvom zápase sme neboli dostatočne disciplinovaní v útoku. Súpera, ktorý pozná hru nášho družstva, založenú na hre 1-1 miestami bránil systém „všetci v šestke“ a krytý pod košom stojacim najvyšším hráčom, sme ničím neprekvapili. Nedokázali sme našim pohybom v útoku „rozhýbať“ obranu a boli sme nútení strieľať z vonku. V obidvoch zápasoch sme tiež nedostatočne odstavovali v obrane.

V ďalšom kole hráme s podobne kvalitným družstvom Sereďou, takže sa veľmi tešíme."

bkmspunitra.sk