Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Výhra u vicemajstra mladších žiakov

16.03.2014 16:44

V poslednú sobotu 15.3.2014 nastúpilo družstvo mladších žiakov na ďalšie dvojkolo dlhodobej regionálnej súťaže. Tento krát si zmerali výkonnosť s družstvom mladších žiakov Lokomotíva Sereď. Ide o súpera, ktorý na posledných majstrovstvách tejto kategórii obsadil 2. priečku.

 

Družstvo súpera je zložené z hráčov, ktorí spolu hrajú najmenej 4 roky a skúsenosti majú na rozdávanie. Tiež sú tam veľmi vysokí chlapci a domáce družstvo to vie aj využiť. Naše družstvo nastúpilo na zápasy oslabené na poslednú chvíľu o M. Balogha – nášho najvyššieho hráča a o J. Krčmárika. Obaja boli na piatočnom tréningu zdraví. Keďže takéto veci sa nám stávajú viac menej pravidelne, nedali sme sa pomýliť a odhodlane sme išli za svojim cieľom.

 

Vytúženým cieľom družstva bolo víťazstvo. Keďže súper bol pomalší (čo sa zdá prirodzené pri tej výškovej prevahe), my sme sa zamerali na celoplošnú obranu a rýchlu hru. Kým sme dodržiavali stanovenú taktiku aj v útoku, mali sme miernu prevahu nad súperom. Po tretej štvrtine sme vyhrávali o 5 bodov. Potom viacerí chlapci chceli rozhodnúť a keďže súper sa stiahol do trestného územia aj rozhodli - v náš neprospech. 

 

Napriek prehre v prvom zápase sme všetci cítili že sme len krôčik od vytúženého víťazstva nad týmto silným súperom. Hrali sme vynikajúcu obranu, získavali sme lopty, srdnato sme doskakovali, aj sme chybovali, aj nám nepadalo. Úloha do druhého zápasu bola okrem srdca zapojiť do zápasu aj hlavu a individuálne schopnosti dať do služieb kolektívu. Výrazne sme sa zlepšili oproti prvému zápasu v disciplíne v útoku – dodržiavali sme viac nacvičenú schému – a tiež v útočnom doskoku. Tam sa rozhodovalo, aj keď sa nám nepodarilo priamo loptu doskočiť, z následnej skrumáže sme ju vydolovali a vytvorili sme si ďalšiu možnosť na zakončenie. Dodržiavaním schémy v útoku sme sa dostávali k otvoreným strelám a tým sa nám zvýšila úspešnosť streľby.

 

Viacerí chlapci podali veľmi dobré výkony, v obidvoch zápasoch R. Magušin a M. Sáraz /v druhom zápase bol aj produktívny/, v druhom zápase L. Foltín a M. Kilian. Pod košom sa „bili“ o loptu Š. Gabriel a M. Bača. Na obidvoch zápasoch si svoje zastali aj ďalší hráči ako sú A. Seidler, M. Foltín, T. Bakay a A. Miko.

 

1. zápas: MBK Lokomotíva Sereď - BKM SPU Nitra 41:37 (5:12, 14:7, 8:13, 14:5)

Body - Nitra: Magušín 19, Sáraz a Bača po 5, Kilian 4, Foltín L. a Foltín M. po 2

Body - Sereď: Skubeň 17, Šipkovský 8, Javor 5, Vladovič a Láštic po 4, Molnár 2, Knézel 1

 

2. zápas: MBK Lokomotíva Sereď - BKM SPU Nitra 45:55 (14:11, 14:14, 7:11, 10:19)

Body - Nitra: Foltín 18, Magušín 12, Sáraz 10, Bača 5, Kilian 3, Bakay, Seidler a Foltín M. po 2, Gabriel 1

Body - Sereď: Skubeň 14, Šipkovský, Molnár a Láštic po 6, Javor 5, Bombera 4, Poboček a Paštéka po 2

bkmspunitra.sk