Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Starší žiaci zdolali opäť raz košické celky

20.04.2015 14:49

Straší žiaci si opäť zmerali sily s rovnakým súperom ako v predošlých kolách, tentoraz sa predstavili na palubovke súpera v Košiciach. V prvom prípade podobne ako týždeň dozadu si Nitrania postrážili víťazstvo, v nedeľu to však bola iná káva a opäť raz sa rozhodovalo doslova v záverečných sekundách. Šťastie stálo na nitrianskej strane a zverenci Štefana Gabriela mohli z metropoly východu odchádzať so šťastnými pocitmi a štyrmi bodmi vo vrecku.

 

KAC Jednota Košice - BKM SPU Nitra 64:79 (12:28, 14:19, 23:17, 15:15)

Body - Nitra: Šimek 25, Medo 15, Foltín L. 11, Balogh 10, Magušín 7, Sáraz 5, Kohút 4, Horinka 2

 

Juniorbaket Košice - BKM SPU Nitra 55:56 (19:7, 16:19, 11:10, 9:20)

Body - Nitra: Kohút 23, Foltín L. a Medo po 10, Magušín 8, Šimek 3, Horinka 2

 

Komentár trénera Štefana Gabriela k stretnutiam:

"Po necelom týždni sme sa opäť stretli s KAC Košice, tentoraz na ich pôde. Pokračovali sme vo veľmi dobrých výkonoch a už do polčasu sme si vytvorili dostatočný 21-bodový náskok, ktorý sme v druhom polčase udržovali. To sa nám celkom nepodarilo, ale po celý zápas nebolo pochýb o našom víťazstve. Nadpriemerné výkony podali najmä chlapci Šimek P., Balogh M. dosiahol klasické „double­double“, keď v zápase dosiahol 10 bodov a doskočil 16 lôpt! Dobre hrali aj L. Foltín a R. Magušín, M. Medo a M. Sáraz. Nedarilo sa P. Kohútovi. V priebehu druhého polčasu sa zranil S. Matúš a tým pádom na ďalší zápas boli pripravení 7 zdraví a 2 polozdraví hráči. No uvidíme."

 

„AAAAnnnnóóó do .........!

Takto hromovým hlasom zakričal po skončení zápasu veľký Janči Balogh na celú telocvičňu po poslednom koši, ktorý práve vsietil R. Magušín. Týmto košom sme sa po prvýkrát v zápase dostali do vedenia a zároveň bol posledným streleným v tomto zápase, ale pekne od začiatku. Na zápas sme nastupovali s malou dušičkou. Na jednej strane ihriska sa rozcvičovalo 14 domácich hráčov a na našej 7 hráčov si hádzalo na kôš. Ako tréner som ich ani nenaháňal, aby behali na polovicu ihriska, lebo hrozilo, že sa vyčerpáme ešte pred zápasom. Dvaja podmienečne zdraví hráči M. Sáraz a J. Horinka dlhšiu dobu laborujú s podkolenným úponom a hrajú so sebazaprením. Prvá štvrtina 19:7 pre domácich, druhá 16:19 pre hostí. Polčas 35:26 pre domácich nám dával nádej, aj preto že sme mali v rámci passarelly použili iba dvoch hráčov v obidvoch štvrtinách. Oproti prvej štvrtine sme zlepšili odstavovanie a zamedzili sme tak druhým šanciam súpera. A zlepšili sme obranu. Najmä R. Magušín robil veľké ťažkosti súperovým rozohrávačom, sem-tam im čisto zobral loptu. Aj ostatní chalani akoby s každou minútou a postupným znižovaním náskoku súpera zlepšovali obranu. Toto úsilie vyvrcholilo v posledných sekundách, kde najprv P. Šimek nepremenil protiútok a stav o 3 body rozdiel v prospech domácich sa nezmenil. Potom sme súpera faulovali a nedal ani jednu šestku. Následne súper fauloval P. Kohúta ten dal obidve – veľmi dôležité. My sme vytiahli celoplošnú obranu a za stavu o bod pre súpera ten vyhadzoval spod nášho koša (hodiny ukazovali 6,2 sekundy do konca. M. Balogh zachytil nie celkom presnú prihrávku súpera, posunul P. Šimekovi ten vyhodil R. Magušínovi, dlhý dribling ku súperovmu košu ľavý dvojtakt zakončenie ľavou rukou, lopta sa gúľa po obruči 2x kôl dokola ), šup do koša! Vyhrali sme a tešili sme sa ako malé deti, aj my veľké deti. Vynikajúci výkon podal P. Kohút, dobre hrali R. Magušín, L. Foltín, M. Medo a M. Balogh, nedarilo sa P. Šimekovi.“

bkmspunitra.sk