Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Starší žiaci tiež zakončili súťaž vo víťaznom štýle

04.05.2015 15:11

Uplynulý víkend sa skončila súťaž aj pre starších žiakov, tí sa rozlúčili na domácej palubovke víťazne, v oboch prípadoch zvíťazili nad svojim súperom jasným spôsobom.

 

BKM SPU Nitra - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 115:25 (30:5, 29:10, 22:6, 34:4)

Body - Nitra: Šimek 23, Kohút 22, Foltín L. a Balogh po 16, Medo 15, Magušín 13, Sáraz a Matúš po 4, Grančay 2, Horinka

Body - SNV: Fibiš 11, Kozel 7, Choma 3, Slaninka a Varga po 2

 

BKM SPU Nitra - BKM Svit 114:39 (19:8, 27:11, 28:11, 40:9)

Body - Nitra: Šimek 27, Foltín L. 19, Medo 16, Horinka a Magušín po 12, Kohút 8, Balogh a Grančay po 6, Sáraz a Matúš po 4

Body - Svit: Mýtnik 17, Krolák 11, Juštík 9, Kollár 2

 

Komentár trénera Štefana Gabriela k stretnutiam:

"Vysoké víťazstvo dosiahli chlapci v predposlednom zápase dlhodobej súťaže. Obidva kolektívy mierne oslabené, naši chlapci s túžbou po „športovej pomste“ za nie férový spôsob rozhodovania na pôde súpera. Chalani nastúpili na zápas veľmi koncentrovaní a so snahou dosiahnuť čo najlepší výsledok. Toto im vydržalo až do konca zápasu. Neustály tlak na loptu, skákanie do prihrávok, vysoké tempo, dodržiavanie stanovenej taktiky, postupná rezignácia súpera – to všetko zdobilo dnešný výkon starších žiakov. Som rád, že sa nedali pomýliť odovzdaným výkonom súpera a až do konca zápasu „šliapali“ naplno. Výsledný rozdiel v dosiahnutom skóre o 90 bodov vystihol dianie na palubovke, čo potešilo aj rodičov prítomných na zápase. Treba pochváliť výkon celého družstva a okrem občasných pokusov zatieniť prebiehajúce play off v NBA, sa dalo na to aj pozerať. Spomenúť musím ale v poradí druhý double-double M. Balogha za 14 doskokov a 16 bodov, ktorý sa nenápadným spôsobom stáva lídrom družstva pod košom. Spôsobom nájdenia si vhodného miesta pre doskok a časovanie výskoku – naozaj dobré. Zbadal som tam aj snahu o preberanie unikajúcich hráčov a ich blokovanie. Uvidíme, keď si ho súperi začnú viac všímať. Sám som zvedavý, ako sa výkon odrazí na ďalšom zápase. Trochu mám obavy aby nás všetkých nečakalo po hodovaní bolenie brucha."

 

"Dva v jednom predviedli starší žiaci v poslednom zápase tohotoročnej ligy starších žiakov v basketbale. Na jednej strane vysoké víťazstvo, na druhej strane bolenie brucha – trénera najmä v prvom polčase z predvedeného výkonu bolelo brucho. Nekoncentrovaný výkon predznamenali už otázky pred zápasom. To prišli iba piati ….? V druhom polčase sa to trochu zlepšilo najmä po zmene obrany na celoplošnú, niekedy sa podarila vlnka a skóre narastalo najmä v poslednej štvrtine. Z jednotlivcov ako jeden z mála hral s chuťou P. Šimek a radosť som mal z chlapcov, pre ktorých skórovanie nie je takou samozrejmosťou - J. Horinka, M. Grančaj a S. Matúš, zhodou okolností hrali s drobnými zraneniami.

bkmspunitra.sk