Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Starší žiaci neuspeli

12.02.2016 19:24

BK Lokomotíva Sereď 97 : 78 BKM SPU Nitra (23:23,30:21, 24:15,20:19)

Body Nitra: Magušín 29, Sáraz 13, Gabriel 8, Krčmárik 8, Foltín Marek 5, Bakay 4, Bača 4, Seidler 3, Chovanec 2, Rosinský 2

Body Sereď: Balogh 24, Skubeň 23, Paštéka 16, Uhrapka 7, Villem 7, Vladovič 6, Láštic 6, Javor 4, Blaško 2, Révai 2

 

Komentár trénera Štefana Gabriela:

V stredu 10.2.2016 sme dohrávali stretnutie starších žiakov v Seredi s miestnou Lokomotívou. Dôvodom boli príjemné povinnosti nášho súpera nakoľko reprezentoval Slovensko v medzinárodnom EYBL-e.

 

Po našom prekvapujúcom víťazstve na domácom ihrisku v prvej polovici súťaže, bolo na domácich funkcionároch a hráčoch vidieť sústredené tváre. Rovnako divácka kulisa počtom možno prevyšujúca účasť nitrianskych divákov na extralige naznačovala mieru dôležitosti zápasu pre domácich a nám bolo jasné, že nás čaká športový zážitok. Domáci nám viditeľne chceli vrátiť „požičané“ z prvej polovice súťaže. Domáce družstvo povzbudené úspechom na medzinárodnom turnaji sršalo energiou a za hlasného povzbudzovania divákov sa do nás pustili.

Naše družstvo oslabené kapitánom o kapitána a sužované chorobami viacerých hráčov pred začiatkom zápasu nejavilo známky odovzdanosti, napriek tomu že domáce družstvo nastúpilo kompletné aj s „legionármi“ z Levíc /Villém a v minulom roku ešte „náš“ M. Balogh/ a z Trnavy /vysoký Révay/ a vzbudzovalo úctu.

Ale nie strach. Priebeh zápasu by som nazval strhujúcim aj s občasnými chybami na jednej i druhej strane. Prvá štvrtina na prekvapenie domácich fanúšikov bola vyrovnaná /23 : 23/, druhá tiež až na koncovku, kde nám domáci mierne odskočili. Polčas skončil 53 : 44, čo ukazuje na ofenzívne kvality obidvoch družstiev /alebo na deravé obrany?/. V tretej štvrtine nám súper robil problémy pri útočnej akcii P and R s cloniacim a zakončujúcim M. Baloghom, po zmene obrany sme hru vyrovnali a posledná štvrtina bola opäť vyrovnaná.

Z našich chlapcov mimoriadny výkon podal R. Magušín /29 bodov/, M. Sáraz a Š. Gabriel. Dobre zahrali T. Bakay a J. Krčmárik, svoje optimum v tomto zápase nedosiahli M. Foltín, M. Bača a A. Seidler. M. Chovanec bojoval a bol platný pod košom, napriek tomu na jeho výkone bolo badať, že v posledných dňoch je viac chorý ako zdravý.

 

Družstvo ako kolektív je treba za tento výkon pochváliť – venovali sme sa hre, bojovali sme,
radosť pozerať. Škoda, kapitán!
tréner