Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Starší žiaci a žiaci načali prípravu na novú sezónu

18.08.2014 14:48

Netradične skoro, už 6. 8. 2014, na netradičnom mieste, v Nitre, začali letnú prípravu naši žiaci (ročník 2000 a 2001)pod vedením trénera Gabriela.

  

Tento rok vzhľadom na dlhodobo pripravovaný zájazd do Srbska sme sa začali basketbalom zaoberať už na prvých tréningoch. Na ďalší týždeň v dňoch 11.-15.8.2014 skoro všetci chlapci absolvovali tréningový kemp v Nitre – mladší žiaci boli kompletní včítane najvyššieho hráča z Komárna M. Balogha, u starších absentoval B. Štefák z rodinných dôvodov a J. Horinka neabsolvoval všetky tréningy kvôli doliečeniu ľahšieho zranenia.

Tréningový cyklus sme si spestrili v utorok ráno lesným behom na trase Štitáre – sedlo pod Žibricou – Zobor – Liečebný ústav s veľmi rozdielnymi zabehnutými časmi, kde najlepší (S. Matúš!) dosiahol čas 46 min., najslabšia pätica 120 min. Faktom je, že posledné 2 skupiny včítane obyvateľov Zobora sa stratili a okrem predpísanej trate s dobrým výhľadom na Nitru si zblízka pozreli aj niektoré ulice v Hrnčiarovciach a na Zobore.

 

Na začiatku každej tréningovej jednotky sme sa venovali všeobecnej príprave a strečingu, následne sme využili kompletnosť kádrov a dobudovávali sme najmä obranný systém pre budúcu sezónu, veľa priestoru sme venovali hre 1 na 1.

bkmspunitra.sk, Štefan Gabriel - tréner