Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Nitra na medzinárodnom turnaji v Katowiciach

05.12.2013 23:28

V dňoch 29.11.-1.12.2013 sa zúčastnilo naše družstvo žiakov na medzinárodnom basketbalovom turnaji v Katoviciach. Turnaj bol zorganizovaný pre chlapcov narodených 1999, 2000 a 2002. Zúčastnilo sa ho spolu 30 družstiev z Poľska, Čiech, Bieloruska a Slovenska. Naša kategória 2000 a mladší sa hrala vo dvoch 6 – členných skupinách, kde družstvá hrali v rámci svojej skupiny každý s každým a na záver družstvá umiestnené na rovnakom mieste v skupinách sa stretli o konečné umiestnenie. Pri žrebovaní do skupín nám prialo šťastie a dostali sme sa do neporovnateľne silnejšej skupiny, kde okrem iných silných družstiev z Poľska sme sa stretli aj s vicemajstrom Poľska Niedžwiatki Przemyšl a 4. družstvom z ČR Snakes Ostrava. Naše družstvo sa po sérií zranení a chorôb zo začiatku sezóny dáva postupne dokopy a na turnaj sme vycestovali už oslabení „len o 2 hráčov základnej päťky“. Ako výsledky napovedajú v obranných  činnostiach si oslabené družstvo vie poradiť aj so špičkovými družstvami, absenciu lídrov je cítiť najmä v útoku /aj pri prechode na útočnú polovicu/. Tu sa žiada prevziať zodpovednosť za vývoj zápasu od ďalšieho sledu hráčov, čo sa nám niekedy darí lepšie a niekedy horšie. Ale pre týchto hráčov je to nezaplatiteľná skúsenosť.

 

Zápasy v základnej skupine:

BKM SPU Nitra  - Cztery/Trzy Start Lublin  33:42

Snakes Ostrava - BKM SPU Nitra 54:43

Wisła Kraków - BKM SPU Nitra 34:56

BKM SPU Nitra - Niedźwiadki Przemyśl 30:60

BKM SPU Nitra - LA Basket Warszawa 38:53

 

Zápas o umiestnenie - 9. miesto:

BK MSK Keżmarok - BKM SPU Nitra 7:70

 

Finalový zápas:

BC Prievidza - Niedźwiadki Przemyśl  56:91

 

Celkové poradie MTB Katowice 2013:

1. Niedźwiadki Przemyśl (Poľsko) 

2. BC Prievidza 

3. BK Snakes Ostrava (Česká republika)

4. UKS Chromik Żary (Poľsko)

5. UKS Cztery – Trzy Start Lublin (Poľsko)

6. SK Sokół Grodno (Poľsko)

7. UKS LA Basket Warszawa (Poľsko)

8. SKK Siedlce (Poľsko)

9. BKM SPU Nitra

10. BK MSK Kazmarok (Słowacja)

11. Wisła Kraków (Poľsko)

12. Olkuskie Osy Olkusz (Poľsko)

 

ALL STARS GAME

Kategória 2000/01: David Stancel (Keżmarok), Daniel Wiśniewski (Olkusz), Hubert Owczarek (Żary), Bartłomiej Pelczar (Lublin), Krzysztof Kubecki (Warszawa), Dominik Krakowiak (Kraków), Kacper Wakuliński (Siedlce) Wiktor Słaby (Przemyśl), Olle Robo (Nitra), Dan Buroń (Ostrawa), Hromada Branislav (Previdza)

 

Zostava Nitry na turnaji: Kohút, Medo, Javorský, Sáraz, Foltín, Magušín, Vašš, Horinka, Matúš, Križan, Grančay, Štefák, Olle, Špitalský, Hamzič, Žiga.

 

Fotogalériu si môžete prehliadnuť tu.

bkmspunitra.sk, Štefan Gabriel - tréner