Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Juniorska rozlúčka so sezónou

17.05.2024 09:56

Naši juniori sa rozlúčili so sezónou 2023/2024 prípravným zápasom proti družstvu Hovnéd Budapešť U20. Zverenci Martina Blaha odohrali proti maďarskému celku výborný zápas. Súperom síce podľahli v pomere 71:86, ale svojim výkonom zanechali skvelú bodku za sezónou. 

        

 

Juniori Nitry ukončili základnú časť na štvrtej priečke, pričom ale so Svitom a Žiarom nad Hronom mali zhodný počet bodov. O ich konečnom umiestnení rozhodli minulotýždňové Majstrovstvá Slovenska. Zverenci trénera Martina Blaha hneď v úvodnom štvrťfinálovom zápase nestačili na družstvo Prievidze. Následne porazili Komárno aj Košice a obsadili konečnú piatu priečku. 

      

Definitívnu rozlučku so sezónou ponúklo včerajšie prípravné stretnutie proti maďarskému celku Honvéd Budapešť, ktoré bolo zároveň rozlúčkovým zápasom "odídencov" z juniorského mančaftu, ktorí odchádzajú študovať do zahraničia. Nitriansky dres si včera naposledy obliekla trojica Samuel Jozek, Matúš Šintál a kapitán našej "devätnástky" Matúš Broškovič. 

      

Rodák z Levíc posilnil naše rady ešte v roku 2017, kedy prišiel študovať na španielske gymnázium. "Naučil som sa znášať prehry a užívať si výhry. Za všetko, čo som zažil v tomto klube budem navždy vďačný. Nielen za športové úspechy, zázemie, ale aj za to, že som tu spoznal ľudí, ktorí pre mňa veľa znamenajú. Stal sa zo mna samostatný človek, ktorý sa musí vedieť rozhodnúť a vziať na seba zodpovednosť. Tu som dospel a vytvoril som si pevné priateľstvá. Ďakujem BKM, ďakujem Nitra, navždy budete v mojom srdci:" reaguje "Brošky". 

Matúš Šintál prišiel do Nitry ako 15 ročný chlapec v septembri roku 2021. Čo mu priniesli tie roky pôsobenia v klube pod Zoborom?: "Odvtedy utieklo veľa vody a zmenilo sa takmer všetko. Nitriansky basketbal značne prispel k môjmu osobnostnému rastu. Naučil ma ako dôležitá je sebadisciplína, pomohol mi uvedomiť si, že veci, ktoré robíme musíme robiť s radosťou, nie len kvôli tomu, že robiť ich je správne. Hlavne mi, ale dovolil zoznámiť sa s úžasnými ľuďmi ,z ktorých mi každý do života niečo dal."

           

Chalanom ďakujeme za pôsobenie v našom klube a držíme palce na ich ďalšej ceste. Zvyšok juniorského mančaftu pokračuje pod vedením trénerov po krátkom oddychu v príprave na ďalšiu sezónu, kde budú pôsobiť v kategóriach, o ktorých sa rozhodne v najbližšej dobe. 

            

autor: Daniela Okošová

foto: Miroslav Slávik, Daniela Okošová