Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Starší žiaci počas víkendu s polovičným úspechom

17.02.2015 14:50

Družstvo starších žiakov odohralo po dlhšej prestávke opäť dva zápasy v rámci celoslovenskej súťaže. Kým v prvom stretnutí sa im podarilo otočiť zápas vo svoj prospech, nedeľnajšia prehra na Spiši ich môže veľmi mrzieť.

 

BKM Svit - BKM SPU Nitra 72:83 (26:16, 11:25, 17:24, 18:18)

Body - Nitra: Foltín L. 21, Kohút 18, Medo 15, Horinka a Magušín po 8, Šipkovský a Javorský po 4, Matúš a Balogh po 2, Sáraz 1

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BKM SPU Nitra 73:69 (20:29, 15:14, 17:20, 21:6)

Body - Nitra: Kohút 27, Medo 15, Šipkovský 9, Magušín 8, Foltín 7, Horinka 3

 

Komentára trénera Štefana Gabriela k zápasom:

"Počas víkendu boli starší žiaci na tripe pod Tatrami, kde v sobotu hrali vo Svite ako predzápas mužského zápasu rovnakých súperov a v nedeľu hrali chlapci v Spišskej Novej Vsi. Vo Svite chlapci pravdepodobne utrmácaní s cesty (išli sme prvý krát vlakom s prestupom v Poprade) v prvej štvrtine už prehrávali 23:6 a zápas vyzeral na biely uterák. Po dvoch time-outoch a hlasnom povzbudzovaní z lavičky sa prebrali a zápas doviedli do zdarného konca. V SNV to bola iná káva. Vyspatí, naraňajkovaní sme vstúpili do zápasu koncentrovaným výkonom celého družstva, od začiatku sme sa ujali vedenia cca. o 10 bodov vyzeralo to na pohodový zápas. Padali nám trojky - 16:8 je dobré aj pre mužov, nie to ešte pre žiakov. Aj keď nás rozhodcovia „nepustili“ do rozhodujúceho náskoku, boli sme presvedčení o budúcom víťazstve. Avšak rozhodcovia Stuhl z Košíc a Sedláček z Lučenca sa rozhodli, že vyhrajú domáci. Na protesty  hosťujúcej lavičky obdržal tréner Nitry 2 TCH, lavička ešte 1 TCH, tréner vykázaný z haly cca. 5 min. pred koncom tretej štvrtiny (stav na konci 3. štvrtiny bol stále neprijateľný 52:63 s pohľadu domácich). Na začiatku štvrtej štvrtiny hostia dosiahli kôš s premenenou šestkou a zvýšili vedenie na 14 bodov. To sa však začali diať veci, súper, ktorý sa celú poslednú štvrtinu agresívnou obranou po celom ihrisku snažil zvrátiť zápas, mal v nej iba 4 fauly a hostia, ktorí sa snažili v druhej polovici naťahovať čas mali v druhej polovici zápasu 18 faulov, pričom zhodou okolností sa vyfaulovali traja najproduktívnejší hráči – no sranda na kolečkách! Pri pohľade na zápis v poslednej štvrtine kde sa strieda v kolonke domácich kôš s trestnými hodmi je človeku smutno."

bkmspunitra.sk