Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Starší žiaci v L. Mikuláši a v Žiline

11.04.2016 11:41

 

MBK Liptovský Mikuláš 58 : 62 BKM SPU Nitra (14:17, 15:13, 17:20, 12:12)

Body Nitra: Magušín 21, Seidler 16, Chovanec 8, Sáraz 5,  Foltín Marek 5, Foltín Lukáš 3, Rosinský 2, Bakay 2.

Domáci zápas s L. Mikulášom sme síce vyhrali o 40 bodov, ale posledné výsledky nášho súpera so Svitom, SNV a Košicami budili rešpekt.

Keď súper po pár minútach zmenil osobnú obranu na zónovú 2-3 a všetci hráči sa postavili do TÚ, vedeli sme , že zápas bude o niečom inom ako 1-1 a nasadení. Zápas sa vyrovnal a po celý čas bodový rozdiel nebol väčší ako 7 bodov /našťastie pre nás/. Družstvo sa zomklo a išlo za vidinou víťazstva. Aj napriek nie veľmi úspešnej streľbe zvonku.

Individuálne sa darilo R. Magušínovi a A. Seidlerovi, dobrý zápas odohral M. Chovanec, M. Sáraz a T. Bakay, pre družstvo hral kapitán L. Foltín.

 

MBK Victoria Žilina 68 : 61 BKM SPU Nitra (24:14, 9:20, 25:12, 10:15)

Body Nitra: Magušín 16, Chovanec 11, Sáraz 7, Seidler 7, Foltín Ma. 7, Krčmárik 6, Foltín Luk. 3, Gabriel 2, Rosinský 2

Body Žilina: Pažický 20, Lenjik 12, Valentíny 11, Belčík 6, Moravčík 6, Bočinec 6, Černý 5, Michálek 2

 

Líder tohtoročnej súťaže starších žiakov /doteraz len 2 prehry, na našej palubovke nás „roztrhal“ o 24 bodov – naša najvyššia tohtoročná prehra/ nás čakal v Žiline. Aj sme sa tešili na zápas, lebo sme boli presvedčení, že také vysoké víťazsvo nad nami celkom nevyjadruje pomer kvality družstiev.

V prvej štvrtine na nás vybehol súper zo všetkými najlepšími hráčmi a tiež s celoplošným presingom. Aj keď rozdiel 10 bodov po prvej štvrtine nebol malý, cítili sme , že agresívna obrana , ktorú zvolil súper nebola účinná. Naše rozloženie hráčov bolo rovnomernejšie a tak druhú štvrtinu sme vyhrali my o 11 bodov. Polčas o +1 pre nás nebol zlý, ale ešte nebol koniec. V tretej štvrtine sa súper presadil najmä protiútokmi a rozdiel v skóre zvrátil na pre nás nepriaznivých – 12 bodov. Na začiatku 4. štvrtiny sme zmenili obranu a od tej chvíle sa rozdiel pomaly – pomaličky začal znižovať. Ale príliš pomaly, na záverečné minúty sme skúsili obranu po celom ihrisku ale skúsený súper zvrat v zápase už nedovolil. Pre družstvo bolo cenné, že spolu bojovalo o čo najlepší výsledok a chlapci sa povzbudzovali navzájom a boli voči sebe prajní.

Individuálne s mimoriadnou energiou hral M. Chovanec /tiež dosiahol v sezóne už po niekoľký krát double-double za 11 bodov a 15 doskokov/, čím zatienil svojim výkonom nie celkom zdravého reprezentačného pivota domácich Erbena. Dobrý zápas hrali aj bratia Foltínovci Marek a Lukáš, M. Sáraz a J. Krčmárik. Na doskokoch bolo výrazne cítiť aj R. Rosinského.

 

PROSTREDIE A ROZHODCOVIA

 

Búrlivé, športové, korektné a slušné. Málo vídané na našich palubovkách. A rozhodcovia – na žiadosť hosťujúceho trénera 2x prediskutovali spornú situáciu a opravili pôvodný verdikt v prospech HOSTÍ! - ide o rozhodcov Bullu a Uhrína. Bravo páni, len tak ďalej!